اما او دیگر

مطلب زیر را یکی از دوستان با ایمیل فرستاده. با تشکر از ایشان:

مرد هر روز دیر سر کار حاضر می شد، وقتی می گفتند : چرا دیر می آیی؟*
*جواب می داد: یک ساعت بیشتر می خوابم تا انرژی زیادتری برای کار کردن داشته باشم، برای آن یک ساعت هم که پول نمی گیرم !*
*یک روز رئیس او را خواست و برای آخرین بار اخطار کرد که دیگر دیر سر کار نیاید . . .*
* ** مرد هر وقت مطلب آماده برای تدریس نداشت به رئیس آموزشگاه زنگ می زد تا شاگرد ها آن روز برای کلاس نیایند و وقتشان تلف نشود*
*یک روز از پچ پچ های همکارانش فهمید ممکن است برای ترم بعد دعوت به کار نشود . . .*
*مرد هر زمان نمی توانست کار مشتری را با دقت و کیفیت ، در زمانی که آنها میخواهند تحویل دهد، سفارش را قبول نمی کرد** و عذر می خواست*
*یک روز فهمید مشتریانش بسیار کمتر شده اند . . .*
*مرد نشسته بود . دستی به موهای بلند و کم پشتش می کشید*
*به فکر فرو رفت . . .*
*باید کاری می کرد . باید خودش را اصلاح می کرد !*
*ناگهان فکری به ذهنش رسید . او می توانست بازیگر باشد :*
*از فردا صبح ، مرد هر روز به موقع سرکارش حاضر می شد، کلاسهایش را مرتب تشکیل می داد، و همه ی سفارشات مشتریانش را قبول می کرد!*
*او هر روز دو ساعت سر کار چرت می زد!*
*وقتی برای تدریس آماده نبود در کلاس راه می رفت، دستهایش را به هم می مالید و با اعتماد به نفس بالا می گفت: خوب بچه ها درس جلسه ی قبل را مرور می کنیم !!!*
*سفارشهای مشتریانش را قبول می کرد اما زمان تحویل بهانه های مختلفی می آورد تا کار را دیرتر تحویل دهد: تا حالا چند بار مادرش مرده بود، دو سه بار پدرش را به خاک سپرده بود و ده ها بار به خواستگاری رفته بود . . .*
*حالا رئیس او خوشحال است که او را آدم کرده ، مدیر آموزشگاه راضی است که استاد کلاسش منظم شده و مشتریانش مثل روزهای اول زیاد شده اند!!!*
*اما او دیگر با خودش «صادق » نیست.*
*او الان یک بازیگر است . همانند بقيه مردم!!!*.

4 Replies to “اما او دیگر”

  1. مقدمی

    به نام خدای مهربان
    سلام وروزشما بخیر
    http://manmote.com/مدتی است در وبلاگ من ومتعه ام به نشانی
    بحث جالبی شروع شده است تحت این عنوان که حسین فهمیده که امام خمینی(رضوان الله علیه)از او تمجید کرده است خودکشی کرده است وشهید محسوب نمی شود و عمل او هیچ توجیه شرعی ودینی ندارد.طراح این بحث یعنی جناب آقای ق مدعی است که چون حسین فهمیده با اسلحه خودش یعنی نارنجک خودش را کشته این انتحار وخودکشی است وحکم شهید را ندارد.بنده نظرات وفتاوای برخی فقهای عظام را جمع آوری کردم تا به پیشرفت بحث کمک کند.ولی مدیر وبلاگ به بنده اجازه نداد که این مطالب را کامنت بگذارم وبه اطلاع دوستان برسانم.اگر جرم من این است که خواسته ام حکم خدا ونظر دین را اززبان مراجع عظام وفقهای اعلام به همه برسانم،بنده به این جرم افتخار می کنم.قضاوت با خدای متعال است که مالک روز جزا ومالک همه چیز است.لکن خدا کند که حذف کامنت من وجلوگیری از بیان فتاوای مراجع تقلید وفقهای عظام از سوی مدیر وبلاگ بخاطر دفاع از دوست عزیزش جناب ق وکتمان حقیقت وحکم الله با نیت حفظ حیثیت و آبروی نداشته جناب ق نباشد.که اگر این باشد وای بر مسلمانی که دم از تدین وتقوا وتبلیغ دین وارشاد مسلمین وترویج سنت حسنه متعه می نماید ولی در مقابل نظرات متخصصان وکارشناسان دین که مخالف نظر خودش ودوست عزیز تراز جانش هست این گونه برخورد می کند.خداکند من اشتباه کرده باشم.

    مبانی فقهی عملیات استشهادی وتفاوت آن با خودکشی وانتحار:

    معنى انتحار از دیدگاه شرع :
    انتحار از نظر شرعى عبارت است از اینکه کسى به دلیل حرص دنیوى و طلب مال و یا در حالت غضب و ضجر به قصد خودکشى، خود را هلاک کند. به طور کلى اگر انسانى براى یک امر دنیوى و با قصد خودکشى بدون اینکه توجیه شرعى یا عقلى داشته باشد، خود را از بین ببرد، در واقع دست به انتحار زده و خودکشى کرده است.
    کسى که دست به انتحار مى زند، قصد و انگیزه الهى نمى تواند داشته باشد، فرد منتحر در مقام دفاع از ایمان و اعتقاد دینى اقدام به این کار نمى کند، بلکه عمل او نشانه بى ایمانى یا ضعف ایمان است. و با اقدام به خود کشى گناه کبیره مرتکب شده و گرفتار عذاب الهى مى شود.
    کسى که دست به انتحار مى زند، هدفى جز نفله کردن خود و راحت شدن از گرفتاریهاى روحى روانى خود ندارد. و از جنبه اجتماعى نیز هیچ تأثیرى در رشد اجتماع یا مقابله با دشمن ندارد. اساساً چنین فردى با خود مشکل دارد و شخص ضعیف النفسى است که براى گریز از مشکلات و گرفتاریها و واقعیات زندگى، دست به چنین کارى مى زند و علاوه بر ظلم و ستم به خود، افراد خانواده خویش را نیز در رنج و تعب مى اندازد.
    ————————————-
    تفاوت خودکشی وعملیات استشهادی از دیدگاه فقها:
    آیت اللّه نمازى درباره تفاوت بین این دو مى گوید:
    انتحار به معنى عرفى و رایج آن خودکشى است و داراى بار ارزشى نیست، عملیات استشهادى عبارت است از قیام جهت مقابله و انهدام مراکز و نیروهاى دشمن متجاوز علیه اسلام و مسلمین است که یک حرکت و عمل ارزشى ومقابله با ظالم و متجاوز است.
    آیت اللّه مؤمن مى گوید:
    انتحار خودکشى بى جهت شرعى است و عملیات استشهادى ملاک جهاد را دارد.
    آیت اللّه گرامى در پاسخ به استفتایى که در این رابطه شده است مى گوید :
    خودکشى معناى عام دارد لیکن وقتى به هدف اعلاى دفاع و جهاد انجام مى شود حالت تقدس پیدا مى کند و عنوان استشهاد به خود مى گیرد و موجب انصراف ادله حرمت قتل نفس از آن مى گردد
    آیت اللّه نورى همدانى مى گوید:
    جهاد در راه خدا (منظور عملیات شهادت طلبانه است) با خودکشى موضوعاً و حکماً فرق دارد.
    —————————————
    نظر برخی فقهای عظام در مورد عملیات استشهادی:
    در یكی از استفتائات از آیهٔ‏الله فاضل لنكرانی سؤال شده است: «آیا جایز است كه برای كشتن دیگران دست به انتحار بزنیم؛ مثل عملیات‏های انتحاری ملت فلسطین؟» ایشان در پاسخ نوشته‏اند: «مسئله فلسطین مسئله دفاع است و دفاع از خود و حریم و ناموس و كیان اسلام به هر نحوی كه باشد، جایز است.»
    آیهٔ‏الله فاضل لنكرانی در جای دیگری توضیح بیشتری دارند. ایشان در جلد دوم جامع المسائل می‏نویسند: «اگر انسان احتمال دهد یا بداند كه دفاع او از جان خود یا بستگان خود منجر به كشته شدن خودش خواهد شد، باز هم دفاع جایز، بلكه واجب است. ولی نسبت به مال، اگر می‏داند كه دفاع او از مال منجر به كشته شدن خودش می‏شود، دفاع واجب نیست، بلكه احوط ترك است.»

    همچنین ایشان در پاسخ به استفتایى که در آن مشروعیت عملیات استشهادى فلسطینیها مورد سؤال قرار گرفته بود، طى پیامى در فروردین 1375 ه . ش اقدام به اعمال شهادت طلبانه و دست زدن به هر نوع مقاومت و جهاد و آمادگى در مقابل اسرائیل را بدون حد و مرز واجب دانستند، متن پیام ایشان که همان روز در جراید کشور منعکس گردید چنین است:
    بسمه تعالى
    تجاوزات صهیونیستهاى غاصب و دشمن کیان اسلام و مسلمین بخصوص عملیات در جنوب لبنان و سایر مناطق آن از اهداف و انگیزه هاى توسعه طلبانه آنان بر اراضى اسلامى از نیل تا فرات، پرده بر مى دارد، و بر فرزندان اسلام در فلسطین اشغالى و سرزمینهاى لبنان بلکه بر همه فرزندان اسلام، جهاد و مقاومت و آمادگى در مقابل آنان به نحوى که مى توانند، واجب است و حد و مرزى ندارد

    نظر آیت اللّه گرامى:
    اگر طرد دشمن بدون عملیات استشهادى ممکن نباشد ظاهرا جایز مى باشد، و این مسأله طورى است که اگر جایز باشد واجب مى شود، زیرا اگر دفاع و جهاد واجب باشد و راهى جز آن نباشد و فرض هم بر جواز است، پس باید واجب باشد تا دفاع و جهاد تحقق پذیرد. بعید نیست مطلقات دفاع و جهاد از باب اهم و مهم دلیل جواز عملیات استشهادى باشد. گرچه در زمان معصومین(ع) موردى نداریم که کسى چنین عملى انجام داده باشد و مورد تأیید معصوم قرار گرفته باشد. لیکن با همه این احوال عقل و عرف عملیات استشهادى را در صورتیکه هیچ راه دیگرى براى دفع دشمن نباشد مصداق دفاع مى داند و مورد حدیث (من قتل دون ماله فهو شهید) و (من قتل دون عرضه فهو شهید) مى شمارد.
    ایشان جواز عملیات استشهادى را مشروط به این کرده که تنها راه طرد و دفع دشمن باشد، و با وجود این شرط آن را واجب هم مى داند. و دلیل جواز این نوع عملیات را مطلقات دفاع و جهاد و عقل و عرف مى داند.
    آیت اللّه موسوى اردبیلى:
    ایشان عملیات استشهادى را در صورتى جایز مى دانند که مصلحت اهمى مثل دفاع از اسلام و مسلمین متوقف بر آن باشد، و لازم است با اجازه مجتهد جامع الشرایط انجام مى شود.
    آیت اللّه مؤمن در این رابطه مى گوید:
    «عملیات مزبور مصداق حمله جهادى است که به شهادت حمله کننده مى انجامد. بنابراین اگر امکان حمله اى که معلوم نیست به شهادت منتهى شود، نباشد جایز بلکه چه بسا واجب است» ایشان در مورد دلیل فقهى این نوع عملیات مى گوید: «جمع بین ادله جهاد و وجوب حفظ جان»، آن را اقتضاء دارد.»
    آیت اللّه نمازى در مورد مشروعیت این نوع عملیات مى گوید :
    عملیات استشهادى با تعریف و شرایط ویژه خود جایز است. آنچه ملاک جواز عملیات استشهادى است تحقق شرایط است، با تحقق شرایط، وجدان عمومى عملیات را یک ضرورت دفاعى مى شمارد، همانگونه که اکنون شرایط در فلسطین ضرورت آن را ترسیم مى کند.»
    از نظر ایشان ادله فقهى عملیات استشهادى عبارت است از 1ـ عقل 2 ـ اطلاق ادله جهاد از آیات و روایات 3 ـ وجوب دفاع از حوزه اسلام و مسلمین 4 ـ وجوب دفاع از تعرض دشمنان به اموال و نوامیس مسلمانان»
    آیت اللّه نورى همدانى :
    ایشان عملیات استشهادى را یک نوع جهاد دانسته و مانند کار شهید محمدحسین فهمیده مى داند، ومى گوید: ادله جهاد شامل این نوع عملیات مى شود.
    نظر آیت اللّه مکارم شیرازى :
    هر گاه این کار تنها راه دفاع از جان و نوامیس مسلمین یا کیان اسلام باشد، اشکالى ندارد و کسانى که در این راه جان مى بازند شهداى فى سبیل اللّه هستند، ولى در تشخیص این موضوع باید نهایت دقت را به خرج داد.
    ————————–
    چنانچه طالب بحث تفصیلی هستید می توانید در این آدرس همین موضوع وموضوعاتی مانند ترور و…را هم بیابید:
    http:// http://www.hawzah.net/Hawzah/Articles/Articles.aspx?…1&id...
    ویا با سرچ ” مبانی فقهی عملیات استشهادی ” در گوگل به همین آدرس برسید.
    موفق باشید.

    • خسروبیگی

      سلام بر آقا یا خانم مقدمی
      من کامنت شما را با تاکید بر حق پاسخگویی نویسنده مورد انتقاد شما منتشر میکنم
      اما کاش متن کامنت با متن پست ارتباط موضوعی نیز داشت!

      شاد باشید

    • خسروبیگی

      سلام

      خواهش میکنم. گاهی مطالبی از دوستان با ایمیل برایم می آید که تاکید دارند به دیگران ارسال شود. من هم اغلب بجای ارسال با ایمیل، در وبلاگ منتشر میکنم.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *