برجسته ترین دانشگاههای خاورمیانه، در ایران

این خبر بسیار بسیار مهم عینا از بازتاب کپی شده است:

بر اساس رده‌بندي سال 2007 دانشگاه‌هاي جهان بر اساس توانايي‌هاي اينترنتي، دانشگاه‌هاي ايران بيشترين سهم را در بين دانشگاه‌هاي خاورميانه به خود اختصاص دادند.

به گزارش فارس، سومين دانشگاه‌هاي جهان بر مبناي خصوصيات وبومتريك در سال 2007 منتشر شد.
در اين تحقيق كه دانشگاه‌هاي متعددي از آمريكا، آلمان‌، اسپانيا و … حضور داشتند 3 هزار دانشگاه جهان در 7 دسته‌بندي جغرافيايي مورد بحث و بررسي و تحليل قرار گرفته‌اند.

روش تحقيق و اولويت‌بندي دانشگاه‌ها براساس خصوصيات وبومتريك تعريف شده و به حجم محتويات، بازخوردها و نتايج به دست آمده بستگي دارد كه براي هريك تعاريف خاص و شيوه‌اي مخصوص در نظر گرفته شده است.
اين سومين بار در جهان است كه اين رده‌بندي در جهان صورت مي‌گيرد.

در ميان رده‌بندي نخست كه به 50 دانشگاه برتر جهان اختصاص دارد، 43 دانشگاه از ايالات متحده آمريكا موفق شده‌اند در ليست قرار بگيرند.
اما نكته قابل توجه حضور چشمگير دانشگاه‌هاي ايراني در ميان برترين دانشگاه‌هاي خاورميانه است.

اين رده‌بندي كه براي نخستين بار دسته‌بندي جداگانه‌اي براي كشورهاي خاورميانه تعريف كرده است، يكصد دانشگاه را در دسته‌بندي خاورميانه قرار داده كه از اين تعداد 24 دانشگاه ايراني در ميان 50 دانشگاه برتر منطقه قرار گرفته‌اند.

بر همين اساس و بر مبناي رنكينگ وبومتريك ارائه شده، دانشگاه آمريكايي بيروت برترين دانشگاه خاورميانه اعلام شده و به دنبال آن دانشگاه تهران در جايگاه دوم قرار گرفته است.

دانشگاه شاه فهد عربستان سوم، دانشگاه امارات در رده چهارم و دانشگاه بيرزيت فلسطين در رده پنجم قرار گرفته است.

دانشگاه پزشكي تهران در رده هفتم، تربيت مدرس رده دهم، دانشگاه علم و صنعت در رده يازدهم، فردوسي مشهد در جايگاه سيزدهم، دانشگاه شريف در مرتبه چهاردهم و دانشگاه شيراز در رتبه شانزدهم قرار گرفته است.
البته اين در حالي است كه دانشگاه‌هاي مزبور در رده‌بندي جهاني جايگاه مناسبي به دست نياورده‌اند.

رتبه دانشگاه تهران در ميان دانشگاه‌هاي جهان هزار و 463، دانشگاه تربيت مدرس 2 هزار و 633 و جايگاه دانشگاه علم و صنعت در رده‌بندي جهاني 2 هزار و 699 بوده است.

در رده‌بندي آسيايي نيز هيچ دانشگاهي از منطقه خاورميانه در ميان يك‌صد دانشگاه برتر آسيا قرار نگرفته است و بيش‌ترين تعداد حاضران در اين رتبه بندي ميان كشورهاي ژاپن‌، تايوان، چين و تايلند تقسيم شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *