تاسیس دانشکده فنی دانشگاه اراک

گفتند در یک دانشگاه دولتی؛ وقتی یک دانشکده تاسیس میشود که حداقل ۳ رشته تاسیس شده باشد.

در دانشگاه اراک؛ اولین رشته مهندسی که تاسیس شد؛ رشته مهندسی شیمی بود. دومین رشته؛ مهندسی مکانیک بود. گفتند اگر رشته مهندسی کامپیوتر هم تاسیس شود؛ بنای دانشکده فنی مهندسی برپا میشود

گفتند برای تاسیس یک رشته در یک دانشگاه دولتی؛ یک طرح تاسیس باید بنویسید و حداقل ۳ نفر با مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا دکتری؛ برای همکاری با دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی؛ اعلام آمادگی کنند.

در تاریخ ۲۳/۷/۷۹ اعلام همکاری کردم. از دوستانم آقایان صبایی و خانمحمدی هم اعلام آمادگی برای همکاری گرفتم. آقای رافع هم که عضو هیات علمی رشته ریاضی بود؛ اعلام تمایل کرده بود.

طرح تاسیس را در تاریخ ۲۵/۷/۷۹ با راهنمایی آقای دکتر مقدسی و مهندس جودکی نوشتم و البته آقای دکتر احمدیان در نهایت ویرایش نمود.

پس از مدتی رشته مهندسی کامپیوتر تاسیس و دانشکده فنی مهندسی راه اندازی شد. البته من نهایتا از همکاری با دانشگاه منصرف شدم

طرح تاسیس

بسمه تعالی

ضرورت تأسیس رشته مهندسی کامپیوتر – گرایش نرم افزار
در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک

می خواهیم در ابتدا این سؤال را مطرح کنیم که تفاوت زمان کنونی با دوران گذشته چیست؟ مسلم است که براساس بکارگیری نیروی عقل ، انسان توانسته است با اختراع ماشین در جهت ایجاد رفاه نسل ها حرکت کند . علیرغم طراحی و ساخت سیستمهای ماشینی گوناگون بشر هنوز در فکر اتوماسیون سیستمهاست . مخصوصاً پس از پا به عرصه ظهور گذاردن ” کامپیوتر” بعنوان یک ماشین قابل برنامه ریزی تب و تاب اتوماسیون در انسان بیشتر شده است . قابلیت منحصر به فرد کامپیوتر یکی از عوامل سرعت بخشیدن به توسعه و تحول در جوامع مختلف بشری شده است . حال که در طراحی و اتوماسیون سیستمها از کامپیوتر استفاده میشود ، سؤال اینجاست که متخصصین مورد نیاز برای طراحی‌، ساخت و استفاده از کامپیوتر کجا باید تربیت شوند ؟
ضرورت ایجاب کننده اختراع این ماشین یکی از ضرورت های تشکیل دوره های تربیت نیروی انسانی متخصص در دانشگاهها می باشد . پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی کامپیوتر ، اطلاعات و ارتباطات و بکار گیری کامپیوتر در کلیه زمینه های کاربردی ، تحقیقاتی، اطلاع رسانی و آموزشی باعث شده است که کم کم شرایطی ایجاد شود که زندگی بدون کامپیوتر ناممکن و یا سخت شود . به عقیده بیشتر کارشناسان ، اساتید دانشگاهها و صاحب نظران در آینده بسیار نزدیک زندگی بدون کامپیوتر و شبکه های اطلاع رسانی مبتنی بر آن ( همانند زندگی بدون برق ) مختل خواهد شد . بنابر این تعدد زمینه های استفاده از کامپیوتر به نسبت دیگر رشته ها ، تأسیس دوره های آموزشی عالی مربوطه را ضرورت می بخشد .
به دلایل زیر ایجاد رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه اراک در دستور کار قرار گرفته است :
۱- وجود زمینه های فراوان کاربرد کامپیوتر در استان : دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی و خصوصی ، کارخانه ها و شرکتهای پتروشیمی – پالایشگاه – ماشین سازی – برق باختر – آلومینیوم سازی – آونگان – آذر آب – ادوات کشاورزی – آلومرول – واگن پارس و صدها شرکت تولیدی و صنعتی دولتی و غیر دولتی دیگر در شهر اراک (و دیگر شهرهای استان) وجود دارند که آنرا به یک قطب صنعتی مهم در کشور تبدیل کرده است . بخشهای کنترلی سیستمهای موجود در این کارخانجات ، شرکتها و موسسات اکثراً مبتنی بر پردازنده های کامپیوتری و سخت افزارهای جانبی لازم و همچنین نرم افزارهای کاربردی کنترلی می باشد . متاسفانه به موازات گسترش کارخانجات و کارگاههای صنعتی کوچک و بزرگ در اراک ، توسعه آموزش عالی و به ویژه رشته های فنی در آن به نحو بایسته صورت نگرفته است .
۲- کاهش هزینه های تحصیل و معضلات فرهنگی : با تأسیس این رشته در دانشگاه اراک دانشجویان بومی علاقمند به این رشته ، در اراک مشغول به تحصیل می شوند و این امر موجب جلوگیری از رفتن دانشجویان برای تحصیل این رشته به شهر ها و مراکز آموزش عالی دیگر می شود . بدیهی است تحصیل دانشجویان در محل سکونت باعث کاهش هزینه ها ی لازم برای خانواده ها ، وزارتخانه و دانشگاهها و همچنین کاهش معضلات فرهنگی ناشی از دوری دانشجویان از خانواده خواهد شد .
۳- پاسخگوئی به نیازهای تخصصی منطقه ای و فراهم کردن زمینه توسعه سیستم ها : استان مرکزی و برخی استانهای مجاور در زمینه متخصص و مهندس کامپیوتر با کمبود جدی نیروی انسانی روبرو است . به همین دلیل بسیاری از شرکت ها ، کارخانجات، ادارات و مؤسسات آموزشی مجبورند از افرادی با مدارک علمی پائین و توانائیهای کم استفاده کنند . بی شک با گذشت زمان نیاز به کامپیوتر و متخصصین آن در قسمتهای مختلف صنعت و خدمات بیش از پیش احساس خواهد شد و برای پاسخگوئی به این نیاز روز افزون تأسیس رشته کامپیوتر در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک امری ضروری و واجب است .
با توجه به مراجعاتی که برای رفع مشکلات تخصصی سیستم های کامپیوتری مؤسسات ،‌ دستگاهها و سازمانهای دولتی و خصوصی شده است و با توجه به عدم وجود یک پایگاه قوی علمی تخصصی در استان و مرکز آن ، تأسیس این رشته میتواند باعث رفع این مشکلات و ایجاد تحرک در زمینه افزایش بکارگیری کامپیوتر و هماهنگی با پیشرفت فن آوری در استان شود . ذکر این نکته ضروری است که هیچ یک از مراکز آموزش عالی دولتی در سطح استان ، رشته مهندسی کامپیوتر – نرم افزار و یا سخت افزار – ندارند .
۴- رفع نیازهای دانشگاه اراک : در یکی دو دهه اخیر افزایش بکارگیری تجهیزات و نرم‌افزارهای کامپیوتری در بخشهای مختلف دانشگاه و وجود دستگاههای مرتبط با این تجهیزات در آزمایشگاههای رشته های موجود دانشگاه ، باعث احساس خلأ وجود مرکز کامپیوتر قوی ( برای طراحی ، توسعه و پشتیبانی سیستم های کامپیوتری ) در دانشگاه شده است . بدیهی است پشتیبان یک مرکز کامپیوتر قوی که بتواند در مواقع عادی و اضطراری ( همچون حل مشکل سال ۲۰۰۰ ) به خوبی از عهده وظائف محوله بر آید مستلزم یک گروه آموزشی قوی در دانشکده فنی و مهندسی می باشد . از طرفی عدم وجود رشته کامپیوتر در دانشگاه اراک ـ بعنوان مهمترین مرکز آموزش عالی دولتی در استان ـ نقطه ضعف مهمی برای دانشگاه و یکی از سؤالات بی جواب برای مردم منطقه است .

هیئت علمی موجود دانشگاه

۱- مسعود صبائی , دانشجوی نیمسال آخر دکترای کامپیوتر
۲- رضا رافع ، کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر
۳- عباس خسروبیگی ، کارشناس ارشد معماری کامپیوتر
۴- عباس خانمحمدی ، کارشناس ارشد الکترونیک
لازم به ذکر است که گروه فیزیک دانشگاه نیز ( با ۱۰ نفر عضو هیئت علمی با مدرک دکترا و تعداد زیادی عضو هیئت علمی با مدرک کارشناسی ارشد و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ) از توانائیهای مناسبی برخوردار است .

امکانات موجود دانشگاه

تأسیس رشته کامپیوتر علاوه بر کلاسهای آموزشی نیاز به کارگاهها و آزمایشگاههای زیر دارد :
• کارگاه عمومی
• کارگاه کامپیوتر
• آزمایشگاه فیزیک
• آزمایشگاه مدارهای الکتریکی
• آزمایشگاه مدارهای منطقی
• آزمایشگاه معماری
• آزمایشگاه ریز پردازنده ها
• آزمایشگاه الکترونیک
• آزمایشگاه شبکه
• کارگاه نقشه کشی
• کارگاه برق

دانشگاه اراک دارای کارگاه عمومی – کارگاه کامپیوتر – آزمایشگاه فیزیک – آزمایشگاه الکترونیک – کارگاه نقشه کشی و آزمایشگاه شبکه می باشد و تجهیز بقیه آزمایشگاهها و کارگاههای لازم تا قبل از مهر ۸۰ به پایان می رسد .

فایلهای مرتبط را در ادامه ببینید:

tarhda3

nbda2

nbda1

One Reply to “تاسیس دانشکده فنی دانشگاه اراک”

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.