از دکتر شریعتی

زنده بودن را به بیداری بگذرانیم، که سالها به اجبار خواهیم خفت!

دکتر شریعتی انسان ها را به چهار گروه زیر دسته بندی کرده است :

دسته اول
آنانی که وقتی هستند هستند، وقتی که نیستند هم نیستند
عمده آدم‌ها. حضورشان مبتنی به فیزیک است. تنها با لمس ابعاد جسمانی آن‌هاست که قابل فهم می‌شوند. بنابراین اینان تنها هویت جسمی دارند.

دسته دوم
آنانی که وقتی هستند نیستند، وقتی که نیستند هم نیستند
مردگانی متحرک در جهان. خود فروختگانی که هویت شان را به ازای چیزی فانی واگذاشته‌اند.. بی‌شخصیت‌اند و بی‌اعتبار. هرگز به چشم نمی‌آیند. مرده و زنده‌شان یکی است.

دسته سوم
آنانی که وقتی هستند هستند، وقتی که نیستند هم هستند
آدم‌های معتبر و با شخصیت. کسانی که در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثیرشان را می‌گذارند. کسانی که همواره به خاطر ما می‌مانند. دوستشان داریم و برایشان ارزش و احترام قائلیم.

دسته چهارم
آنانی که وقتی هستند نیستند، وقتی که نیستند هم هستند
شگفت‌انگیزترین آدم‌ها. در زمان بودشان چنان قدرتمند و با شکوه‌اند که ما نمی‌توانیم حضورشان را دریابیم، اما وقتی که از پیش ما می‌روند نرم نرم آهسته آهسته درک می‌کنیم. باز می‌شناسیم. می‌فهمیم که آنان چه بودند. چه می‌گفتند و چه می‌خواستند. ما همیشه عاشق این آدم‌ها هستیم. هزار حرف داریم برایشان. اما وقتی در برابرشان قرار می‌گیریم قفل بر زبانمان می‌زنند. اختیار از ما سلب می‌شود. سکوت می‌کنیم و غرقه در حضور آنان مست می‌شویم و درست در زمانی که می‌روند یادمان می‌آید که چه حرف‌ها داشتیم و نگفتیم. شاید تعداد این‌ها در زندگی هر کدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.

با تشکر از فرستنده

11 Replies to “از دکتر شریعتی”

  1. محمد

    سلام
    ممنون از مطلبتون . سایت جالبی داری . در مورد منابع باید بگم بعضی چیز ها رو به دکتر می بندند چون می خواهند تخریبش کنند . اما شما می توانید اکثر این منابع رو که بر گرفته از سخنرانی های او هست + متن پی دی اف در سی دس آثار او از انتشارات الهام ببینید . راستی شهید مطهری با دکتر مشکلی نداشت و اصلا خودش دکتر رو دعوت کرد اختلافشون سر یه مطلب کوچیک بود که موقعی که حج رفتند با هم حل کردند . شهید مطهری از ایشون حمایت می کرد و دکتر هم از ایشون به عنوان استاد مسلم یاد می کرد .

  2. یک کمیجانی

    سلام خسته نباشید حالتان خوب است امیدوترم همچنان موفق باشید
    چرا که موفقیت شما مرا خوشحال می کند سعادت نداشتم که شاگردتان شوم ولی امیدوترم بشوم بازم ازتون تشکرمی کنم و امیدوارم هرروزتان دارای موفقیت باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *