برای پخش زنده حرم ائمه

1-    گوگل برای ایجاد امکان دسترسی به اینترنت برای نقاط محروم، بالون هایی را هوا کرده است. البته بهتر است آنها را به آسمان ایران نفرستد. چون ما محروم نیستیم و اینترنت پرسرعت داریم و لذا آن بالونها را با تیر سوراخ سوراخ میکنیم!

2- نمیدانم چرا نظریه “خود عقب نگهدار!” را مطرح کردم؟!  خب الحمدلله ما که محروم نیستیم و شبکه بی سیم خانگی و اینترنت امن هم داریم!

3- از بچگی، از پدربزرگم که روحانی و امام جماعت مسجد و سردفتر ازدواج (و نه طلاق!) بود، بارها می شنیدم که وقتی امام زمان (عج) ظهور میکند، همه مردم دنیا تصویر او را میبینند و صدایش را میشنوند. باورم نمیشد تا اینکه در حرم اباعبدالله الحسین (ع) دوربینهای اینترنتی را دیدم و پخش زنده اینترنتی کربلا. البته بعدش خبردار شدم که حرم امام رضا (ع) هم مجهز به دوربینهای اینترنتی پخش زنده هست.

4- برای اینکه بتوانید ویدئو را با کیفیت “کمی قابل قبول” ببینید، بایستی سرعت اتصال شما به اینترنت (یا بعبارت دیگر نرخ مبادله داده شما با اینترنت) حداقل 256 کیلو بیت بر ثانیه kbps باشد. این مسئله ریشه در بحث فنی دارد. بدین صورت که انواع داده ها به ترتیب حجم؛ متن – تصویر – صوت و نهایتا ویدئو میباشد. پهنای باند کانالهای ویدئویی 6 مگا هرتز میباشد و فرکانس نمونه برداری بایستی حداقل 12 مگا هرتز باشد. این امر باعث میشود که حجم فایلهای حاوی ویدئو (فیلم یا تصویر متحرک) بالا برود و بالا رفتن حجم اطلاعات همان و نیاز به پهنای باند بیشتر برای مبادله آن، همان!

البته شما نگران نباشید. الحمدلله با توجه به نظریه “خود عقب نگهدار!” ، ما مشکلی نداریم. زیرا در شبکه اینترنت همراه رایتل ظرفیت تا 21 مگا بیت در ثانیه mbps را داریم و خوشبختانه فعلا میتوانیم تا “یک بیست و یکم” این سرعت، (البته با مدارک مستدل مربوطه) دسترسی به اینترنت داشته باشیم  و پخش زنده حرم ائمه را ببینیم.

mahdiii

5- خب، من از نظریه “خود عقب نگهدار!” (یا بقول این دوست عزیزم، نظریه چیز – و با تشکر از تهیه طرح فوق) عقب نشینی میکنم به شرطی که وزیر به وعده خود عمل کند. دیدم وزیر محترم ارتباطات خبر خوش داده و گفته:

 ۲۵ گيگا هرتز بر ثانيه به پهناي باند اينترنت ايران افزوده مي شود.

همچنین گفته:

… و اميدواريم سرعت استفاده از اينترنت منازل را به دو گيگا هرتز برسانيم.

اول فکر کردم اشتباه از تایپیست بوده. تماس گرفتم. گفتند شاید خبرنگار اشتباه کرده. اما بعد دیدم آقای فرهاد فرهادی خودش گفتگوی ویژه خبری رو دیده و شنیده!

البته رابطه ای بین واحد پهنای باند در مخابرات آنالوگ (هرتز) و واحد  data rate  در مخابرات دیجیتال (بیت بر ثانیه) هست. اما انتظار اینکه وزیر ارتباطات، واحدهای اندازه گیری ظرفیت مربوطه را  درست و بجا استفاده کنند، انتظار بیجایی نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *