روز ايراني وبلاگ
1- روز هشتم مارس، روز جهاني زن است (تظاهرات زنان کارگر کارگاههای پارچهبافی و لباسدوزی در نیویورک آمریکا در سال 1857).
2- روز ايراني زن هم كه روز 20 جمادي الثاني است (زادروز حضرت زهرا سلام الله عليها در سال هشتم قبل از هجرت).
3- من 3 سيستم گاهشماري (تقويم) ميشناسم: ميلادي – قمري و شمسي. من تقويم شمسي را ميپسندم. دقيقترين است!
4- وقتي روز جهاني زن به ميلادي است، ممكن است در سالهاي كبيسه با تقويم شمسي يك روز اختلاف داشته باشد. بطور مثال 8 مارس سالهای 2008 و 2009 برابر است با 18 اسفند، ولی 8 مارس سالهای 2006 و 2007 و 2010 و 2011 برابر است با 17 اسفند. بدیهی است که علت این امر کبیسه کردن متفاوت سالهای شمسی و میلادی است. مثلا سال 2008 میلادی کبیسه بوده ولی 86 کبیسه نبوده و برعکس سال 87 کبیسه بوده که 2009 کبیسه نبوده است. اساس این اختلاف هم اشکال موجود در گاهشماری میلادی است. توضیحات بیشتر در پاراگراف پایانی این پست.
5- روز زن ایرانی چون به تقویم قمری است، در طول سال گردش میکند.
6- روز 31 آگوست میلادی، روز جهانی وبلاگ است. در بخش BlogDay از این مطلب نوشته: فلسفه انتخاب این روز این است که 3108 به کلمه Blog شباهت دارد.
آنها برای BlogDay این صفحه را درست کردهاند.
7- روز 16 شهریور هم، روز وبلاگستان فارسی است. بهانه انتخاب این روز انتشار اولین مطلب به زبان فارسی -در وبلاگستان- در این روز بوده است. البته لینکی که من دادهام، دقیقا لینک اولین پست نیست! فکر کنم مقصرش سلمان یا سیستم مدیریت محتوای اوست؟!
و فارسی نویسان برای روز وبلاگستان فارسی این صفحه را. انصافا ایجاد چنین صفحهای، ایده بسیار خوب و ارزشمندیست.
8- در مورد تاریخچه اولین وبلاگ در جهان و ایران قبلا در اینجا نوشتهام.
9- به خواندن اولین پستهای وبلاگها خیلی علاقه دارم و از خواندن این پست یک پزشک خیلی لذت بردم!
و اما چند پیشنهاد:
1- به اعتقاد من انتخاب عنوان «روز بلاگستان فارسی» صحیح نیست. «روز وبلاگستان فارسی» را صحیحتر میدانم. البته اظهار نظر در این زمینه کار متخصصین زبان فارسی است.
2- اعتقاد دارم هزینه کردن برای ثبت دامنه و خرید فضای میزبانی وب برای این منظور، ارزشمند و لازم است. در مورد منبع تامین هزینه میتوان از کمکهای داوطلبانه وبلاگنویسان فارسی استفاده کرد. من خود حاضرم مبلغی بپردازم.
3- سالگرد تکرار روز ایرانی وبلاگ را در هر سال، روز 16 شهریور بگیریم. 16 شهریور 80 مصادف با 7 sep سال 2001 بوده. اما به همان دلیل مذکور در بند 4، سالگرد را اگر به شمسی در نظر بگیریم، در بعضی سالها با سالگرد میلادی متفاوت خواهد شد. بطور مثال 16 شهریور 87 برابر با 6 سپتامبر 2008 بوده است!
4- مجددا ایده استفاده اختیاری از تاریخهای میلادی و شمسی را به صورت توامان، اینجا تکرار میکنم. خوبست!
5- نمیتوان وبلاگها و وبلاگنویسان فارسی را به ایران منحصر دانست. اما با توجه به اینکه ایرانیها و ایرانیالاصلها در اکثریتند، مسئولیت بیشتری در ترویج و تکرار ایده روز وبلاگستان فارسی دارند.
راستی، یادم رفت بگم که من برای همکاری آماده ام. عزت زیاد
پي نوشت: بد نبود اگر هر وبلاگنويسي حداقل 5 وبلاگ تاپ مورد علاقه خود را نيز معرفي ميكرد! حالا ميشود در سالهاي بعد چنين كاري كرد.
از اینکه از روز وبلاگستان نوشتید خیلی خوشحال شدم 🙂
بابت پیشنهادهای خوبتان هم سپاسگزارم.
راستش خودم هم نمیدانم که چرا با “بلاگستان”بیشتر حال میکنم. شاید به این خاطر که واژهی “blog” را رایجتر دیدهام!
دامنهی http://www.persianblogsday.com توسط دوست خوبمان امین ثابتی خریداری شده است و ان شالله بزودی صفحهی ویژهی «روز بلاگستان فارسی» را روی آن منتقل میکنیم.
به عقیدهی من هم روز ۱۶ شهریور برای برگزاری سالروز سالانهی وبلاگ فارسی بهتر است و ان شالله بر همین اساس عمل خواهیم کرد.
از اینکه از ایدههای شما در این حرکت برای سالهای آینده بهره خواهیم برد هم خیلی خوشحالم. بزودی ساز و کارهایی برای همکاری تعاملی با همهی علاقمندان راه خواهیم انداخت تا همه با هم برای بهتر شدن بلاگستان فارسی تلاش کنیم.
پیروز باشید