دورکاری
يكي از اشكالات دولت اينست كه ژستهاي الکی ميگيرد! گفتم الکی به این خاطر که با بقيه عملکرد دولت جور در نميآيد، مثلا ژست دوركاري. دوركاري با بكارگيري صحيح اينترنت به عنوان ابزار اصلي كار ممكن است و آنهم نياز به وجود زمينه لازم دارد.
مستشار در مجموعه دوازدهم قهوه تلخ ميگفت: من به اين نتيجه رسيدم كه ريشه تمام مشكلات، فقر فرهنگي درباريان است. اينها هيچي نميفهمند. براي اينكه بفهمند بايد بدونند و براي اينكه بدونند بايد بخونند و براي اينكه بخونند بايد سواد داشته باشند!
حال براي دوركاري بايد بستر ارتباط مناسب اينترنتي فراهم باشد. در شرايطي كه حاكميت اينترنت را دشمن خود ميداند و دائما آنرا بالا پايين ميكند، چطور ميتوان انتظار داشت كه اين امر محقق شود. هم اكنون در برخي كشورهاي پيشرفته حدود 70 درصد كارها با استفاده از اينترنت انجام ميشود. در گذشته (9 دی 82 – در زمان برگزاری کنفرانس IKT2003 )، در ايران با اينترنت دايال آپ حداکثر 56 کیلو، ضريب نفوذ اينترنت 6 درصد بود. در حاليكه طبق استانداردهاي اخير كساني متصل به اينترنت محسوب ميشوند و در محاسبه ضريب نفوذ اينترنت به حساب ميآيند كه كانال اتصالشان با سرعت حداقل 128 کیلو باشد. با اين حساب اولا معلوم نيست كه ضريب نفوذ اينترنت در ايران چقدر است (روی آن اختلاف است) و ثانيا با اين اوضاع و احوال فيل.ترينگ و بگير و ببندها، به هيچ عنوان نميتوان از اينترنت بعنوان يك كانال مطمئن و قابل اعتماد براي تبادل اطلاعات استفاده كرد و لذا دورکاری یعنی کشک!
در این راستا، نگاهی به چند لینک زیر کنید:
5 اسفند 82 – همایش RICT2004: یاد آن حرفها و آن برنامهها و اعداد و ارقام بخیر!
23 آذر 89 – طرح دورکاری 620 هزار کارمند: رویایی دست نیافتنی در آینده نزدیک. این مورد هم مثل بقیه حرفهای آقای احمدینژاد که میگوید بزودی؛ بزودی انجام خواهد شد انشاءاله. اما منظور ایشان از بزودی قطعا بعد از پایان ریاست جمهوری ایشان است.
25 مهر 89 – ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در ایران نیم درصد: مجمع جهاني اقتصاد، ايران را از نظر شاخص مشترکان اينترنت پرسرعت در ميان 139 کشور جهان در رده 101 قرار داد و اعلام کرد ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در ايران تنها 0.5 درصد است.
1 آبان 89 – ضریب نفوذ اینترنت در ایران معادل 43 درصد: ایران پنجمین کشور خاورمیانه. خب خدا رو شکر. خیالمان راحت شد!
راستی چرا آمار و ارقام نگران کننده میدهید؟ مگر مرض دارید؟
بگویید ضریب نفوذ اینترنت 100 درصد است و خوش باشید!
حتی مثل برخی موارد دیگه، مثلا آمار رای در برخی شهرها، بالای 100 درصد هم میتونه باشه. چه اشکالی داره مگه؟ خب از بقیه کشورهای دنیا هم اومدن ایران، بعد ضریب نفوذ اینترنت رفته بالای 100 درصد.
کی؟ فقط روزش معلومه! – ضریب نفوذ اینترنت در ایران نیم درصد: کرباسي روز سهشنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: امروزه ضريب نفوذ اينترنت در کشورهاي توسعه يافته از طريق شمارش تعداد پورتهاي اينترنت پرسرعت فعال تعيين ميشود. البته فقط این نیست و پارامترهای دیگری هم دخیلند که در گزارشات و سایت ITU میتونید ملاحظه کنید.
3 مرداد 89 – دکتر جلالی: ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است:ایران اصلا اینترنت ندارد!
کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه اتحادیه جهانی مخابرات حداقل دسترسی کاربران به اینترنت 256 کیلوبیت در ثانیه را به عنوان شاخص ضریب نفوذ محاسبه می کند گفت: از نظر اتحادیه جهانی مخابرات، ایران اینترنت ندارد و ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است.
علی اکبر جلالی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه معیار توسعه یافتگی ارتباطات در کشورها تلقی می شود گفت: در شرایطی که نهادهای بین المللی مانند اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) بررسی مقایسه ای کشورها را انجام می دهند و عدم حضور یک کشور در این مقایسه ها به طور قطع منفی تلقی می شود نیازمند پذیرش شاخص های بین المللی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه شاخص های جهانی معتبر هستند و ایران نیز عضو ITU است افزود: … دسترسی کاربران به اینترنت دایل آپ (کمتر از 56 کیلو بیت) جزء شاخص های ضریب نفوذ محسوب نمی شود.
جلالی گفت: انتظار نمی رود کسانی که باید مسئول توسعه اینترنت در کشور باشند و از آن دفاع کنند خود عامل تاخیر و ترمز در توسعه این فناوری شوند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با مطرح کردن این سئوال که چگونه است وقتی آمارهایی به نفع ما داده می شود از آنها استقبال می کنیم اما آمارهایی که به نفع کشور نیست را تکذیب کرده و مردود می دانیم ادامه داد: به عنوان مثال کشور ما دو بار در نهضت سوادآموزی جایزه جهانی گرفت که به آن افتخار کردیم اما در مواردی که به نفع ما نیست عکس العمل منفی نشان می دهیم.
… کشور ما در بعضی شاخص ها مانند اینترنت با پهنای باند زیاد مسلما جایگاه خوبی ندارد چرا که برای مثال در کره جنوبی 97 درصد مردم از اینترنت با پهنای باند متوسط 14.5 (چهارده و نیم) مگابیت در ثانیه استفاده می کنند و این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک درصد مردم به اینترنت با سرعت 128 کیلوبیت دسترسی دارند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید استراتژی مشخصی را برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر بگیریم و اگر واقعا آن را مضر به حال جامعه می دانیم آن را تعطیل کنیم افزود: سازمان های بین المللی در ارائه شاخص ها هیچگونه خصومت و غرض ورزی با ما ندارند و پاک کردن صورت مسئله مشکلی را حل نخواهد کرد.
14 اردیبهشت 86 – آقا، شده 60 درصد: ایرنا در تاریخ 11/9/1385 خبری به نقل از محمد سلیمانی وزیر ارتباطات و فناوری منتشر شد مبنی بر این که ضریب نفوذ اینترنت در ایران از ۱۰درصد در سال گذشته، به ۶۰درصد و شمار کاربران اینترنت در کشور نیز از 7 میلیون به بیش از ۱۱ میلیون نفر افزایش یافتهاست.
خب 11 آذر 85 به 60 درصد رسیده بوده. بعد (در تاریخ 25 مهر 89) 13 درصد افزایش پیدا کرده، شده 43 درصد! اشکالی داره؟؟؟
27 بهمن 86 – کم یا زیادش مهم نیست! مهم اینه که ضریب نفوذ اینترنت در ایران 6 درصد بیشتر از آمار متوسط جهانی است.
این یعنی چی؟ یعنی این ماییم که متوسط جهان رو بالا بردهایم. ماییم دیگه، چه کنیم؟! قله میزنیم اینجوری. اونوقت ایمیل میزنیم به مسئولین سایتهامون، چون ایمیلهای جهانی دریافت میکنند، جواب نمیدن! نمونهش همین چند روز پیش ایمیل زدم به info گاز استان مرکزی و جواب …
14 مرداد 89 – آقا خیرشو ببینید، 11 درصد: اخیرا معاون امور مجلس رییس جمهور در همایشی اعلام کرد که هنوز ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۱۱ درصد (92 درصدشون دایال آپ) است که طبق اعلام اتحادیه جهانی مخابرات ۵۰ درصد کم تر از متوسط جهانی است. اما وزیر ارتباطات در همان جلسه درباره میزان ضریب نفوذ اینترنت کشور گفت: این میزان و درواقع ضریب نفوذ اینترنت در کشور ما 34.9 درصد است که البته ما برروی شاخص ها و تعیین آن ها بحث داریم.
آقا راست میگه ایشون. ما شاخصهایی رو قبول داریم که ضریب نفوذ اینترنت در ایران رو بالای 60 درصد، ببخشید بالای 100 درصد دربیاره!
25 مهر 89 – این آقای مهدیون حل کرد، آقا. ضريب نفوذ اينترنت به تعريف كاربران بستگي دارد.
خب، من خودم کاربر اینترنت و ضمنا مهندسم. ضریب نفوذ اینترنت طبق تعریف من 200 درصده. آقا خیرشو ببینید. حالا اگر کاربرای دیگه تعاریف دیگه دارند قبوله به شرطی که زیر عدد اعلامی من باشه وگرنه قبول نیست!
و این داستان ادامه دارد…
راستی یسنابابا چندی پیش در مطلبی تحت عنوان “با كدام ضريب نفوذ اينترنت؟” انتقادات مشابهی مطرح کرده بود که باعث شد من تصمیم بگیرم در این مورد بنویسم!
و به عنوان حسن ختام: دوركاری اجباری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
این هم سندش: