روز کارشناس

کلمه خبره  معنای دانائی و بینائی داشتن به حقیقت شیئی و آزموده بودن در کاری را می‌دهد که بعدها کلمه کارشناس جایگزین آن گردید. کارشناسی، زیربنای امر قضاوت بوده و همزمان با قضاوت تاریخچه‌ای کهن دارد.
در ایران پس از ظهور مشروطیت اصطلاح اهل خبره برای نخستین بار در قانون موقتی محاکمات جزائی مصوب خرداد ۱۲۹۰ هجری شمسی به کار برده شد. در بهمن ماه سال ۱۳۱۷ شمسی «قانون راجع به کارشناسان رسمی» به تصویب رسید. در سال ۱۳۳۹ در قانون کارشناسان رسمی اصلاحاتی صورت گرفت و دادن پروانه کارشناسی به داوطلبان و تجدید سالانه آن به انجام تشریفات ویژه‌ای موکول شد. قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، سازمانی مستقل که دارای شخصیت حقوقی باشد (مشابه کانون وکلای دادگستری)  تشکیل و به ثبت رسید. ولی کانون مزبور صرفاً یک جمعیت صنفی بود و از نظر سازمانی ارتباطی با وزارت دادگستری نداشت.

پس از انقلاب اسلامی، شورای انقلاب که وظیفه قانونگذاری را بر عهـده داشـت، با توصیـه مرحوم شـهید دکتر بهـشتی در اول آبان ۱۳۵۸  قانون مربوط به استقلال کانون کارشناسان رسمی دادگستری را تصویب کرد. از آن پس  کارشناسان صاحب تشکیلات منسجم و مقررات و ضوابط یکنواختی گردیدند و در چهار استان کشور (اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی و فارس) کانونهای مستقل کارشناسی تأسیس و فعال شدند. سپس با همکاری کانون تهران، تعدادی کانون در استان‌های دیگر تأسیس شد.
با تصویب قانون جدید کارشناسان رسمی در فروردین‌ ماه ۱۳۸۱  و تصویب آئین‌نامه اجرائی آن در اردیبهشت‌ ماه سال ۱۳۸۲  شورایعالی کارشناسان رسمی سازمان یافت.

منبع : IAOEM

روز کارشناس (سالروز تصویب قانون استقلال  کانون کارشناسان رسمی دادگستری در مجلس  شورای اسلامی) بر همه کارشناسان – وکلا – قضات – مامورین و ضابطین قضایی – مشاوران حقوقی – مدیران و مسئولین امور حقوقی دوایر دولتی و شرکتهای خصوصی – کارمندان محاکم قضایی و ادارات دادگستری و شوراهای حل اختلاف و امور اجرای احکام و زندانها و پزشکی قانونی و خلاصه بر کلیه کسانی که به هر نحوی از انحاء با قضاوت و کارشناسی سر و کار دارند و از جمله طرفین دعاوی و مخصوصا کارشناسان رسمی رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مبارک.

به امید موفقیت کلیه کارشناسان رسمی و قضات در قضاوت عادلانه

One Reply to “روز کارشناس”

  1. سیامک

    با عرض سلام و تشکر از جنابعالی که مطالب خوب و قابل استفاده را در سایت حضرتعالی می خوانیم و استفاده می کنیم
    جناب آقای مهندس اگر زحمت نباشد در خصوص ماده 27 و 28 اصلاحات اراضی توضیحات لازم را مبذول فرمائید.
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *