دو دیدگاه و دو نتیجه

بخوانید و ؟
هر دهه در آمریکا کتابی بنام ( اشتباهات بزرگ ) چاپ میشود . از خاطرات رئیس سازمان ناسا ی آمریکا که در این کتاب ثبت شده این  است که وقتی فضانوردان از جو زمین خارج میشدند، به علت عدم وجود جاذبه قادر به نوشتن گزارش نبودند.  زیرا جوهر خودکار یا خودنویس بر روی کاغذ اثری نمی‌گذاشت . در سال ۱۹۶۸ رئیس سازمان ناسا تصمیم گرفت این مشکل را حل کند و از تمام شرکتهای تجاری و پژوهشی دعوت به همکاری کرد . سرانجام پس از ۸.۵ ماه زمان و حدود ۱۱میلیون دلار سرمایه گذاری یک شرکت پژوهشی موفق شد قلمی را بسازد که در تمامی شرایط جوی از قبیل زیرآب ، در فضا، در سرمای شدید  ،گرمای شدید و خلاصه در تمامی شرایط قابل استفاده باشد . زمانی که این محصول رونمایی شد وجشنی در این خصوص گرفته شد، تلگرافی از طرف سازمان فضایی روسیه به دستشان رسید با این متن : کار بسیار خنده داری انجام داده اید. ما چندین سال است برای ثبت اطلاعات در فضا از مداد استفاده میکنیم .تمام به گفته رئیس وقت ناسا بعداز رسیدن این تلگراف ۴ ماه دفتر پژوهشی سازمان تعطیل شد .  او علت شکست و اشتباه در این مورد را تمرکز بر روی مشکل معرفی کرده است. روس ها بر روی راه حل تمرکز کرده بودند

3 Replies to “دو دیدگاه و دو نتیجه”

  1. پروانه

    سلام
    دودیدگاه ودونتیجه بیشتر ازاینکه درپی اثبات یا رد این موضوع باشیم نکته ای را بیان کرده است که در انتهای آن آمده است :
    ” او علت شکست و اشتباه در این مورد را تمرکز بر روی مشکل معرفی کرده است. روس ها بر روی راه حل تمرکز کرده بود

    ولی بهتر بود که نویسنده منبع مطالب را درانتهای آن بیاورد

  2. عليرضا

    دوست عزیزم ببخشید که به عنوان یک خواننده قدیمی از نوشتار شما ایراد می گیرم.
    اما این مطلبی که درج کردید کذب محض هستش! هر چند داستان آموزنده ای هستش و به درستی می توان از اون نتیجه گیری کرد اما در صنعت هوانوردی (و به طبع اون فضانوردی یا به قول روس ها کیهان نوردی) نوشت افزار محبوب مداد هستش. خلبانان هواپیماهای پیشرفته امروزی هم پس از پرواز در صورت مشاهده اشکال در هواپیما نوع اشکال را با مداد مشکی در فرمی که به همین منظور در اختیار اونها قرار دادند مرقوم می کنن. سالها پیش که فضانوردان به مدار سیاره زمین پرتاب شدند هم برای نوشتن از مداد استفاده میشد. فراموش نکنید که اوج تکنولوژی بشر در زمینه هوا و فضا تبلور می کنه و پرتاب های سرنشین دار به مدار اصلاً بر حساب شانس و الله بختکی نیست. همانطور که هیچ فضانوردی بر اثر کمبود اکسیژن در فضا و یا نبود فشار و یا پرتوهای کیهانی تا به امروز کشته نشده، هیچ پرتابی هم بدون توجه به جزئیات ریز مثل نوع نوشت افزار انجام نشده.
    واقعیت این هستش که این یکی از شایعاتی هستش که در برخی از محافل سر زبان ها افتاده. فضانوردان در ابتدا با مداد یادداشت های خود را مرقوم می کردند، البته گمانه های تأیید نشده ای از اولین پرتاب سرنشین دار به مدار وجود دارد که حاکی از آن است که یوری گاگارین اولین کیهان نورد جهان به دلیل این که خودکار به همراه خود به فضا برده بود موفق به ثبت وقایع نشد، اما این گمانه های هیچ گاه تأیید نشدند چون اولاً مدت زمان پرواز یوری گاگارین آنقدرها طولانی نبود که نیاز به یادداشت چیزی باشد و دوماً هیجان یوری گاگارین در اولین تجربه پرتاب بشر به مدار به حدی بوده که احتمال سر زدن خطا از ایشان به علت هیجان زدگی دور از انتظار نبود، اما واقعیت این است که به علت این که در فضا جاذبه ای وجود نداشت خرده های مداد ممکن بود وارد تجهیزات پیشرفته شود و باعث اختلال در عملکرد آن شود و همچنین تنفس آنها برای فضانوردان مشکل ساز بود، گذشته از اینها نوک گرافیتی مداد در مجاورت اکسیژن خالص امکان اشتعال داشت. به همین دلیل در سال ۱۹۶۵ مخترع آمریکایی، آقای پل فیشر خودکار تحت فشاری را اختراع کرد که بدنه ای تمام فلزی داشت و در محیطی با ۱۰۰ درصد اکسیژن شانسی برای اشتعال نداشت. این خودکارها برای متخصصین ناسا ارسال شد و پس از تأیید ایشان در تمام پروازها تا به امروز از آنها استفاده میشود. همچین شوروی سابق نیز از این خودکارها تا سالها استفاده می کرد. مسلم است که هزینه تولید این خودکارها اصلاً در حد میلیارد و میلیون دلار نبود و آقای فیشر با هزینه ای ناچیز آنها را ساخت، همچنین ناسا فقط هزینه خرید این خودکارها که کمی از خودکار معمولی گرانتر هستند را پرداخت کرد و هیچ هزینه سنگینی به دوش ناسا تحمیل نشد.
    از لینک زیر می توانید سری به وبسایت سازنده این خودکارها بزنید و یکی از آن خودکارهای فضایی را برای خودتان سفارش بدهید!
    http://www.spacepen.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *