سود یا ربا/حلال یا حرام/بد اندر بدتر

علی آقا لطف کرده و پای پست قبلی ، این کامنت رو گذاشته. ضمن تشکر از ایشان، ببینید سوال من اینه که آیا صرفا با تغییر نام ماهیت ها عوض میشوند؟ چرا ۴.۵ درصد سود بانکی در آمریکا را ربا مینامند و حرام اعلام میکنند؟ اما ۱۲ (خوشبینانه اش) درصد سود در ایران را اسمش را گذاشته اند کارمزد و با این تغییر نام حلال شده است! خب پس ما بیاییم اسم یزید رو هم عوض کنیم تا آدم خوبی بشه دیگه؟؟؟!!! ضمن اینکه ایراد دیگر من اینه که چرا باید سود بانکی در آمریکا ۴.۵ درصد و در ایران ۲۴.۵ درصد باشه اونهم در شرایطی که آقای مهندس (ببخشید دکتر) احمدی نژاد اولش میاد میگه به من رای بدید سود بانکی رو یک رقمی میکنم اما بعدش یکی رو کرده رییس کل بانک مرکزی که میگه باید سود بانکی ۶۵ درصد بشه!!! چرا اون بحث توسعه صندوقهای قرض الحسنه رو پیگیری نمیکنند؟ چرا الکی شعار ما می توانیم میدن؟؟؟ چطور ممکنه که تحریمها تاثیری نداشته باشه؟ پس علت این ۲۰ یا ۳۰ درصد اختلاف در سود بانکی چیه؟ چرا با زندگی و دنیای مردم بدبخت بازی میکنند؟ ببینید دیروز یه بنده خدایی (پیرمرد) اومده بود تو اداره ما گدایی میکرد که خدا شاهده کل کفشها و لباسهای مندرسش رو اگر یکی میخرید ۵۰ تومان ضرر میکرد! میخوام بدونم سران این مملکت این چیزها رو میدونن و میبینن یا نه؟ اگر نمیبینند و خبر ندارند که بدتر و اگر هم میدونند و در جهت حلش کاری نمیکنند که باز هم بدتر!!!

2 Replies to “سود یا ربا/حلال یا حرام/بد اندر بدتر”

  1. كاظم

    جناب آقای خسرو بیگی عزیز

    سلام
    ۱ – از آشنایی با شما خوشحالم . پیوندتان را افزوده ام در هر دو وبلاگم ( دیگری http://www.whoman.blogsky.com ) با این امید که مشغله ها گاهی توفیقم دهد در مطالعه مطالب متنوع و مفیدتان .
    ۲ – مانده ام کامنت حضرتعالی بر مطلب ” تست بیولوژیک منطقی ” را با توجه به بند ۹ مرامنامه تان چگونه تلقی کنم .
    ۳ – گمانم در بسیاری از موارد با شما اشتراک نظر داشته باشم ، اما معذوریتم را در دو مورد پذیرا باشید : اول عدم اظهار نظر در باب برخی از این اشتراکات عقاید بلحاظ آنکه دنیای رسانه ها و بویژه اینترنت غالبا قرق مخالفان اغلب به ناحق انقلاب است و پاره ای از اظهارات هر چند با حسن نیت بوی همسویی با اغیار را میدهد . و دوم مستعار بودن را ، که نوشتن در حمایت از انقلاب و دشمنی با دشمنان و دشمن یاران آنرا قطره کوچکی از دریای وظایف خود میدانم و نه اشتهار و کسب چیزی از آن با توجه به مزایای فضای ” هابر ماس ” ی .
    ۴ – اغلب مطالب مرامنامه تان مرام من هم هست .

    آرزوی توفیقتان را دارم .

  2. ali

    عارضم که غلط در سیستم ما که هست لاشک!

    اما کامنت بنده در باب اطلاق لفظ «ربا» بود به سود مذکور

    اگر به شما بگویم چرا رباست ، میگویید چون ربا از نظر دین (قرآن و معصوم) فلان است پس این سود حرام است و ربا.

    من هم عرض میکنم که در تشخیص اینکه این از نظر «دین» رباست یا نه باید به متخصص «دین» مراجعه کرد. (حتی اگه به داخلی ها هم اعتماد ندارین به علمای شیعه عراق و لبنان و حجاز و … میتونین مراجعه بفرمایین)

    بنده استادی داشتم (مهندسی الکترونیک) که معتقد بود : وقتی بانک میگه ۱۷ درصد و بعد ۲۳ درصد سود میده ، اون ۶ درصد مشکوکه و خلاصه خمس اون ۶ درصد رو میداد. (البته من نمیدونم ایشون طبق چه مبنایی عمل میکرد اما به هر حال …)

    خلاصه در یک خط اینکه :
    در باب غلط یا بهتر بگم اغلاط نظام اقتصادی ما شکی نیست و کامنت قبل بنده صرفا در باب «فقهی» مساله بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *